12 maart 2022 begonnen we met bijna een hele nieuwe groep met een nieuwe show.

We gingen ons voorbereiden op Ahoy Rotterdam. Met een keer 2 en een keer 6 weken vakantie tussen door hebben de kinderen in 4 maanden tijd iets heel moois neergezet.

Daar staan we dan het is 9 september 19:28 voor een dicht gordijn. Onze instructeurs Arjen en Melanie komen iedereen persoonlijk succes wensen en dan is het wachten totdat het gordijn open gaat. Het teken word gegeven en de gespannen gezichten worden nu heel serieus. Timo zet de kinderen aan en daar gaan ze met het nummer Happy.

Er word een lange lijn neergezet en de speaker tekst volgt, Timo krijgt zijn bariton en loopt samen met Fin naar achter. Aftellen en ze gaan beginnen, jeetje wat zijn ze goed bezig en tuurlijk word er hier en daar een foutje gemaakt maar als je in je achterhoofd hebt dat ze dit neerzetten in 4 maanden dan gaan we de toekomst vrolijk te gemoed. Aan bijna het einde van de show gaan de vlaggendragers naar achter en gaan zwaaien met de vlag en onze mascotte ED komt op lopen, je hoort het publiek gelijk enthousiast en de zaal klapt lekker mee.

We gaan af en lopen richting onze omkleed locatie, na wat mooie woorden van onze instructeurs nemen we ook gelijk afscheid van Arjan, die helaas na 9 jaar gaat stoppen bij de jeugd. Nu lekker omkleden en kijken naar de Taptoe.

Zondag gaat Timo samen met instructeur Melanie weer naar Ahoy voor de prijs uitreiking. Timo gaat het veld op met de andere tamboer-maitres, en daar komt het Jong Excelsior 77 punten. We zijn geëindigd op plek 5, meer dan trots kun je niet zijn wat deze groep in korte tijd heeft neergezet.

Maandag hebben we met zijn alle de show terug gekeken, de jury rapporten terug geluisterd, tamboer-maitre prijs uitgereikt, iedereen heeft een medaille gekregen en we hebben lekker taart gegeten.

Jongens en meisjes wat hebben jullie een mooi product gemaakt, wij zijn meer dan trots op jullie.

Namens de instructeurs: Arjen, Rohalt, Melody, Julia, Dirk-jan, Tanja en Melanie