Chr. Showkorps Excelsior Delft

Ons Showkorps

Showkorps Excelsior Delft is al 90 jaar op straat te horen. Met hun top 40 nummers, traditionele marsmuziek en strakke exercitie verzorgt het korps optredens door heel het land. De frisse sound die het Showkorps kenmerkt wordt mede gevormd door de fluitsectie. Terwijl de roots bij een tamboer en pijperkorps liggen, bestaat de bezetting nu uit slagwerk, trompetten, fluiten, piccolo’s, saxofoons, trombones, baritons en sousafoons.

Op taptoes is onze show ‘The Evolution of Music’ te zien. Naast een reis door de tijd van Amerikaanse muziek uit de afgelopen 100 jaar, is ook de inzet en het plezier van de leden te zien.

Nieuwe leden gezocht!

Stuur gerust een mailtje voor vragen of meer informatie naar:
showkorps@excelsior-delft.nl

Wie zijn wij? Wat kan je bij ons? En over welke vaardigheden moet je al beschikken?

Showkorps Excelsior Delft is al ruim 90 jaar toonaangevend op zowel muziek- als showgebied. Muziek maken is een vak apart. Een vak dat je kunt leren en daarom is iedereen van harte welkom bij ons! Beheers je al een instrument, dan testen wij je niveau. Kan je niet direct bij ons instromen of kan je nog geen instrument bespelen? Dan leiden wij je op tot een muzikant!

Wat bieden wij?

  • Een gedegen muzikale opleiding

  • Optredens in binnen- en buitenland

  • Sociale activiteiten

  • Een gezellige verenigingsleven

Instrumentarium

Het geluid van het showkorps wordt mede gevormd door de aanwezigheid van een fluitsectie, waardoor veel arrangementen een geheel eigen klankkleur krijgen.

 

Kom gerust een keertje kijken bij een van onze optredens of repetities!

Repetities

Op de woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur wordt in ons verenigingsgebouw aandacht besteed aan al onze muzikale stukken, onder begeleiding van een professionele instructeur.

Individuele begeleiding

Ben je wel enthousiast om een instrument te gaan bespelen, maar beschik je nog niet over alle benodigde vaardigheden, dan is dat geen probleem! Wij bieden je een gedegen muzikale opleiding. Je kunt bij ons vanaf het nulpunt beginnen of, als je al over wat muzikaal talent beschikt, op een willekeurig niveau instromen. Wij leiden je op tot en met de instroom in het Showkorps.

Optredens

De optredens vinden voornamelijk plaats op zaterdag. Tijdens een optreden wordt een mars- en/of showperformance neergezet. De optredens kunnen zowel in het binnenland, als in het buitenland plaatsvinden. Eens in de zoveel tijd staat er ook een concert op het programma.

 

jeugdkorps excelsior ahoy

Aankomende evenementen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Word lid

Doe mee met de gezelligste muziekvereniging van Nederland!

Boek ons

Voor een spetterend optreden, klein of groot, in binnen en buitenland

Snel naar

Chr. Showorkesten boeken

Aankomende evenementen

Contact

info@excelsior-delft.nl

Botenpad 5, 2616 LG Delft

Sponsor